ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Από τον Μάρτιο του 2018 ανοίγει το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης εξοικονομώ κατ' οίκον 2.

Το προγραμμα αυτό αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση νόμιμα υφισταμένων κτηριών και κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1993 και τα οποία κατατάσσονται σε ενεργειακή κατηγορία Δ και κάτω.
Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και απαιτεί εξ αρχής πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης το οποίο κατατάσει το ακίνητο σε κάποια κατηγορία και το οποίο προτείνει παρεμβάσεις ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να αναβαθμιστει ενεργειακά.

Τέτοιες παρεμβάσεις είναι:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Θερμομόνωση
  • Συγχρονα συστήματα θέρμασης
  • Ηλιακοί θερμοσίφωνες
  • Ενεργειακά τζάκια και όλες οι εργασίες που θα καταστήσουν το ακίνητο λιγότερο
    ενεργοβόρο

Το ποσό επιδότησης που δικαιουται κάποιος ορίζεται με βάση το ετήσιο εισόδημα και τα προστατευόμενα μέλη και δεν μπορεί να ξεπεράσει το 70% της δαπάνης.

Επίσης το μέγιστο ποσό επιδότησης που μπορεί να λάβει κανείς είναι 25000 Ευρώ ή 250 Ευρώ / τετραγωνικό μέτρο.

Στο γραφέιο μας υπάρχει εξειδικευμένος σύμβουλος πολιτικός μηχανικός ο οποίος αναλαμβάνει να κινήσει την διαδικάσια, να εκδόσει τα ενεργειακα πιστοποιητικά και να ετοιμάσει τον φάκελο, ο οποίος θα κατατεθεί. Επίσης συνεργαζόμαστε με πληθώρα συνεργείων και προμηθευτών που μπορούν να σας δώσουν συνολικα προσφορές για να προκύψει ο τελικός προυπολογισμός βάση του οποίου θα βγει η
συνολική επιδότηση.

Για αυτό μην διστάσετε να μας καλέσετε και να κλείσετε ραντεβού για να μπορέσετε και εσείς να επωφεληθείτε με το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ και να αναβαθμίσετε το σπίτι σας.

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

Μετά την έγκριση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.), είναι απαραίτητο όλα τα κτίρια με επιφάνεια άνω των 50τμ, να αποκτήσουν σταδιακά Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Από 9/1/2011 για κάθε αγορά-πώληση, ενοικίαση ή μεταβίβαση ακινήτου απαιτείται να εκδοθεί Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Με βάση την Ενεργειακή Κατανάλωσή του το κτίριο κατατάσσεται στην αντίστοιχη Ενεργειακή Κατηγορία, η οποία αποτυπώνεται πάνω στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει, μετά από αυτοψία στο χώρο σας, την έκδοση του Πιστοποιητικού Eνεργειακής Aπόδοσης, από διπλωματούχο μηχανολόγο μηχανικό (ενεργειακό επιθεωρητή), πιστοποιημένο από το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΚΑ).

Ενεργειακή Αναβάθμιση
Σήμερα είναι υπαρκτή η τάση παγκοσμίως για περισσότερο οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον κτήρια!

Τα περισσότερα σπίτια που είναι παλαιότερα των είκοσι ετών είναι πλέον ασύμφορα ενεργειακά! Καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια από ένα σύγχρονο σπίτι το οποίο διαθέτει κουφώματα, καυστήρα, θερμοσίφωνα και κλιματιστικά νέας τεχνολογίας!

Με λίγες και στοχευμένες κινήσεις μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε το σπίτι σας όχι μόνο για να έχετε μια πιο οικονομική χρήση αυτού αλλά και για να ανεβεί ενεργειακή κλίμακα στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης είναι απαραίτητο πλέον για κάθε μεταβίβαση ή πώληση ακινήτου! Η ανώτερη βαθμίδα είναι το Α+ ενώ η τελευταία είναι η Η. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ένα ενεργειακά αναβαθμισμένο σπίτι έχει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στα μη αναβαθμισμένα και συνεπώς μεγαλύτερη αξία!

Συνεπώς το όφελος είναι και άμεσο (οικονομική χρήση) αλλά και έμμεσο (μεγαλύτερη αξία ακινήτου)!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

για την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης του ακινήτου σας! Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις και πάντα στις πιο προσιτές τιμές που προσφέρει το τεχνικό γραφείο Τέλλιος
TOP